Skip to main content
Edith Wientjens
Contact Informatie
Lessen
Kinder Yoga
Asthanga Yoga

Hallo, mijn naam is Edith. Ik ben getrouwd met Bart en moeder van mijn 18-jarige zoon Noah. Ook ben ik oprichter-eigenaar van Mijn Yoga Studio. Ruim 27 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van aerobiclessen en mijn aerobicdiploma’s behaald, onder andere bij Les Mills. Na het geven van al deze krachtige lessen en nadat er bij mij in 2000 borstkanker werd geconstateerd, vond ik dat het tijd werd om écht contact te maken met mijn lijf en mijn geest. Ik wilde op een down-to-earth manier leren wat ik nu écht wilde en wat ik voelde. Dat leerde ik door yoga te beoefenen.

Yoga is inmiddels mijn passie. Ik geef energieke lessen vanuit mijn hart. Vooraf weet ik (bijna) nooit hoe een les verloopt. Het gaat zoals het gaat, net als het leven zelf. Ik wil mensen inspireren, uitdagen, laten lachen en laten huilen. Ik wil laten zien dat emoties bij het leven horen. Ook ik beleef ze volop, zeker nadat er in oktober 2017 opnieuw borstkanker werd geconstateerd. Hoewel ik van de kanker genezen ben, blijven de emoties. Het bewust voelen van deze emoties - ze ervaren en doorvoelen - maakt dat ik lééf. Natuurlijk ben ik niet altijd zen en voel ik me niet altijd fijn. Maar ik weet nu wat belangrijk is voor mij. Ik hoef niet constant gelukkig te zijn, ik streef niet naar nóg meer. Ik wil rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik wil leven in het NU.

Ik heb veel yogaopleidingen gevolgd, o.a. van Bryan Kest, Tonnie Goes, Bernadette Fretz, Jivamukti, Max Strom, Tulku Lobsang, Lao da Long en Dorinda Farver. Nu ben ik bijna klaar met de workshop Pralaya Yoga Teacher Training van Robert Boustany. Van Manju Jois (de zoon van Pathabi Jois, Asthanga Yoga) heb ik geleerd dat yoga vooral leuk is en dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen. Ik neem hem als voorbeeld voor mijn lessen. Die zijn speels, krachtig, zacht, humoristisch, serieus, stil en constant in beweging.

Graag ontmoet ik je in de studio. De studio is warm, uitnodigend en veilig. Het is een prettige ruimte waar jij je eigen grenzen bepaalt en ik je soms uitdaag in een houding of in het ademen of het voelen. Zie ik je snel op de yogamat?