Skip to main content
Zorg goed voor jezelf

Zorg voor jezelf met yoga

Zorg goed voor jezelf met yoga

In de afgelopen weken heb ik yoga hard nodig gehad. Even wat rust en ontspanning in een idiote tijd. En vooral: de spanning rondom de gezondheid van mijn moeder loslaten. Na drie weken in spanning en onzekerheid te hebben geleefd, is zij eindelijk geopereerd. Haar borst is eraf. In oktober horen we of verdere behandeling noodzakelijk is. In de afgelopen weken heb ik goed voor mijn moeder gezorgd. Vanzelfsprekend heb ik minder yogales gegeven. Het bericht over haar ziekte heeft bij mij nogal wat teweeggebracht. Ik probeer zoveel mogelijk te voelen wat er zich afspeelt binnen in mij. Dat is soms lastig. Het is een wirwar aan emoties die me bezighoudt. Ik voel vooral onrust, paniek en angst. Niet alleen voor mijn moeder, ook voor mijzelf.

Yoga helpt me erdoorheen

Ik merk dat het nieuws rondom corona me in deze periode harder raakt. Al die nare informatie over de oplopende besmettingen helpt me niet. Ik heb behoefte om me te ontspannen, me los te maken van alle narigheid. Ik weet zeker dat ik dat gevoel met vele anderen deel. Iedereen mist nu toch de ongedwongen avonden uit met vrienden, naar het theater gaan of genieten van een mooi concert? Gelukkig kan ik mijn yogamat overal uitrollen. In deze moeilijke tijd helpt yoga ons erdoorheen. Het helpt om energie te verschuiven en ons lichaam in beweging te brengen. Het helpt om onszelf te voeden met positieve energie. Soms is het moeilijk om jezelf van de bank te trekken. Om tijd voor jezelf te maken, om even uit je comfortzone te komen. Echt, ook ik ken dat. Maar doe het! Gun jezelf die tijd voor jezelf, gun jezelf yoga.

Yoga tijdens corona

In de studio geven we nu lessen voor maximaal 15 deelnemers. Zo heb je meer ruimte rondom de mat en hoef je je geen zorgen te maken over de afstand. Ik hoop dat dit je helpt om tóch naar de studio te komen. Ik gun jou namelijk die rust en ontspanning in deze idiote tijd! Zie ik je snel?

Zorg goed voor jezelf met yoga. Liefs, Edith

Tags

Add new comment

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.